Τι είναι αυτό που ταιριάζει τέλεια με τις καλοκαιρινές διακοπές; Ένα καλοκαιρινό σώμα. Αν θέλετε να αλλάξετε το σώμα σας προς το καλύτερο για το καλοκαίρι τότε ίσως η γυμναστική να μην είναι αρκετή!

  Εκτός από την γυμναστική, χρειάζεται και διατροφή. Και ο καλύτερος τρόπος διατροφής το καλοκαίρι, δεν είναι άλλος από μία καλοκαιρινή δίαιτα. Όχι οποιαδήποτε δίαιτα αλλά μία υγιεινή διατροφή όπου θα αξιοποιήσετε όλα τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε tips, καλοκαιρινά φαγητά, δίαιτες για απώλεια βάρους, δίαιτες για αύξηση βάρους κ.α.

Ας ξεκινήσουμε με τα καλοκαιρινά φαγητά που μπορούμε να τρώμε για καλύτερη σιλουέτα



Δίαιτα με καλοκαιρινά φρούτα (και όχι μόνο…)


Φράουλες

Φράουλες: Το καλοκαιρινό φρούτο που θα λατρέψουμε για την Διατροφή μας!

  Σε όλους αρέσουν οι φράουλες και το καλύτερο είναι πως αποτελούν ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα του καλοκαιριού. Είναι γεμάτες φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, είναι το δεύτερο καλοκαιρινό φρούτο με τις λιγότερες θερμίδες, πιο συγκεκριμένα μία φράουλα περιέχει 32 θερμίδες.
  Το άλλο καλό με τις φράουλες είναι πως είναι πολύ πιο μικρές και επομένως πιο εύκολο να τις κουβαλήσετε σπίτι από ένα καρπούζι για παράδειγμα. Συμπέρασμα; Αγοράστε όσες φράουλες θέλετε και φάτε άφοβα!

Καρπούζι

Γιατί να τρώω Καρπούζι; Όλα τα οφέλη του καρπουζιού για την καλοκαιρινή μας Διατροφή
  Το καρπούζι περιέχει ένα είδος φυτικής ίνας η οποία μεταφέρει το λίπος εκτός του σώματος. Επίσης, το καρπούζι αποτελείται από πολύ νερό οπότε βοηθά στο να μένουμε ενυδατωμένοι. Κάτι άλλο που έχει παρατηρηθεί με την κατανάλωση καρπουζιού είναι πως καίγονται πιο εύκολα θερμίδες.
  Όπως είπαμε το δεύτερο καλοκαιρινό φρούτο με τις λιγότερες θερμίδες είναι η φράουλα, μπορείτε να μαντέψετε ποιό είναι το πρώτο; Ναι… είναι το καρπούζι. Το καρπούζι περιέχει μόνο 30 θερμίδες! Αν μπορείτε να τα κουβαλήσετε εύκολα στο σπίτι τότε επίσης φάτε άφοβα!

Αβοκάντο

Αβοκάντο: Συνταγές με Αβοκάντο, Διατροφή με Αβοκάντο και Οφέλη

  Το αβοκάντο είναι φρούτο με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη οπότε σίγουρα δεν μπορεί να λείπει από την καλοκαιρινή σας δίαιτα. Αυτή η μίξη υγιεινών λιπαρών και φυτικών ινών πρέπει να του δίνει μια ιδιαίτερη θέση στην διατροφή σας.


Βατόμουρα

Κόκκινα Βατόμουρα: Οφέλη για το καλοκαιρί, Καλοκαιινή Διατροφή

  Μία κούπα από βατόμουρα περιέχει λιγότερη ζάχαρη από κάθε άλλο καλοκαιρινό μούρο. Όταν η ζάχαρη που περιέχει εισέρχεται στο αίμα τότε τα επίπεδα σακχάρου “τρελαίνονται” και είναι σαν να μην το φάγαμε καν...πεινάμε ακόμα!

Ανανάς

Καλοκαιρινή Δίαιτα με Ανανά, Όλα τα οφέλη του Ανανά

  Ο ανανάς καταναλώνεται κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς αλλά κάποια ένζυμα που περιέχει τον καθιστούν κατάλληλο για τις καλοκαιρινές επισκέψεις στην παραλία. Αυτά τα ένζυμα μας βοηθούν στη διάσπαση των τροφίμων και το μεταβολισμό του σωματικού λίπους.



Δίαιτα με Λαχανικά..


Αγγούρια

Αγγούρι: Οφέλη στην Διατροφή , τι προσφέρει το αγγούρι;

  Τα αγγούρια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό γι’ αυτό είναι τόσο δροσιστικά κατά την κατανάλωση. Θα σας βοηθήσουν να μείνετε ενυδατωμένοι και θα αποτρέψουν την αφυδάτωση, η οποία πολλές φορές μετατρέπεται σε πείνα.

Ντομάτες

  Αν ακόμα ψάχνετε λόγους για να τρώτε ντομάτες (εκτός ότι είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ) τότε πρέπει να ξέρετε πως περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες νερού και θα σας βοηθήσουν με την ενυδατωση σας.

Εύκολες καλοκαιρινές συνταγές


1.Κεφτεδάκια με ντοματοσαλάτα

Κεφτεδάκια με λαχανικά και ντοματοσαλάτα για υγιεινή διατροφή το καλοκαίρι

  Φτιάξτε κανονικά κεφτεδάκια και συνδυάστε τα με μακαρόνια ή ότι άλλο σας αρέσει. Απαραίτητη είναι η παρουσία ντομάτας και άλλων λαχανικών όπως μαρούλι, αγγούρι και πιπεριά. Εκτός από λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε και φρούτα όπως αβοκάντο.

2.Σαλάτα με σύκο και ρόκα

  Σε αυτή τη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε καρύδια καθώς και τυρί (κατσίκας κατά προτίμηση). Το τυρί καθώς και τα καρύδια θα αυξήσουν την πρωτεΐνη σε αυτή τη σαλατα και θα την κάνουν ένα πλούσιο κρέας χωρίς να είναι κρέας.

3.Γιαούρτι με μούρα

Γιαούρτι με Μούρα για δροσερό γεύμα το καλοκαίρι και Υγιεινό

  Αντικαταστήστε τα φρέσκα μούρα με κατεψυγμένα όταν φτιάχνετε αυτή τη λιχουδιά όλο το χρόνο. Αυτή η σάλτσα συνδυάζεται επίσης καλά με μπισκότα ή ως  σιρόπι για τηγανίτες.

4.Hot dogs από το κήπο

Διατροφικό Junk Food : Υγιεινο Hot Dog Συνταγή

  Αν νομίζατε πως τα hot dogs είναι απαραίτητα μέρος μιας κακής διατροφής τότε κάνατε λάθος. Σε αυτό το hot dog μπορείτε εκτός από το λουκάνικο να βάλετε και οτιδήποτε έχετε στον κήπο σας ή αν δεν έχετε κήπο, οτιδήποτε καλλιεργείται σε κήπο. 

5.Ομελέτα με καλοκαιρινά λαχανικά

  Τα αυγά αποτελούν μία πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, έτσι τρώγοντας μια ομελέτα μπορείτε να πάρετε τις απαραίτητες πρωτεΐνες χωρίς την κατανάλωση κρέατος. Στην ομελέτα μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά λαχανικά για επιπλέον γεύση.

6.Κοτόπουλο με φρούτα

  Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και γεμίστε το πιάτο σας με φράουλες, αβοκάντο και όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει. Με αυτό τον τρόπο το πιάτο σας θα έχει μία πιο γλυκιά γεύση και θα είναι πιο απολαυστικό.

7.Γαριδομακαρονάδα

Υγιεινή Μακαρονάδα - Πάστα: Γαριδομακαρονάδα με λαχανικά

  Σε αυτή την μακαρονάδα μπορείτε να προσθέσετε πράσο και μπιζέλια. Τρώγοντας αυτό το πιάτο εξασφαλίζετε το ⅓ των φυτικών ινών που πρέπει να καταναλώνετε σε μία μέρα.


Πως να χάσω κιλά για το καλοκαίρι;

Παρακάτω αναφέρω 4 καλοκαιρινά φαγητά τα οποία συμβάλλουν δραστικά στην απώλεια βάρους.

Ροδάκινα

Ροδάκινα: Καλοκαιρινό Διαιτητικό Φρούτο

  Βάζοντας ροδάκινα στο μενού σας, μπορείτε να αποκτήσετε το πιο υγιεινό καλοκαίρι που είχατε ποτέ! Τα ροδάκινα περιέχουν βιταμίνη C και καροτίνη, 2 στοιχεία που βοηθούν στην απώλεια βάρους.


Σολομός

  Αντί να φάτε πάλι κάποιο ανθυγιεινό burger μπορείτε να φάτε ένα σολομό. Ο σολομός είναι γεμάτος πρωτεΐνη και ωμέγα-3 και μπορεί να βοηθήσει στην υγεία της καρδιάς. Απλά φροντίστε να πάρετε “άγριο” σολομό και όχι από ιχθυοτροφεία.

Blueberries

Blueberry: Όσα πρέπει να ξέρω για τα Μπλε Βατόμουρα, Οφέλη και Διατροφική Αξία

  Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το σώμα σας, τότε τα blueberries είναι απαραίτητα. Είναι φαγητό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ξαφνικές αυξήσεις ινσουλίνης όπως άλλα γλυκά φρούτα.


Grapefruit

  Μια πολύ καλή επιλογή για καλοκαιρινό πρωινό είναι το grapefruit. Περιέχοντας πολύ βιταμίνη C είναι μία πάρα πολύ καλή λύση αν θέλετε να χάσετε βάρος. Έρευνες δείχνουν πως το grapefruit μπορεί να σταθεροποιήσει τα επίπεδα ινσουλίνης με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι φωνές που σας λένε να φάτε συνεχώς!


Πως να πάρω κιλά το καλοκαίρι;

  Αβοκάντο, πατάτες, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, αυγά και σολομός είναι άλλα παραδείγματα τροφίμων με υγιείς θερμίδες που μπορούν εύκολα να προστεθούν στη διατροφή σας. Αντί να φτιάχνετε μια σαλάτα με απλά λαχανικά, ρίξτε λίγα ψιλοκομμένα καρύδια και αβοκάντο. Αντικαταστήστε τη ντομάτα με γκουακαμόλε.
Φάτε αυγά ή σολομό για ενίσχυση της πρωτεΐνης, ένα κρίσιμο συστατικό όσον αφορά την αύξηση βάρους. Πασπαλίστε ξηρούς καρπούς και καρύδια στο γιαούρτι σας για λίγο γεύση και τραγανότητα.

Συμπέρασμα

  Το καλοκαίρι αποτελεί εποχή που μπορείτε είτε να χάσετε είτε να πάρετε βάρος αλλά και να διατηρήσετε μία απλή και υγιεινή διατροφή. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας φαγητά από αυτά που αναφέρθηκαν, προσθέστε τα στην καθημερινή διατροφή σας και απολαύστε υγιεινά αποτελέσματα!