Το Υαλουρονικό Οξύ (προέρχεται από την ελληνική λέξη («υαλός»=γυαλί) είναι ένα βασικό συστατικό του δέρματος απαραίτητο για την καλή διατήρηση της επιδερμίδας. Μιλώντας πιο επιστημονικά το Υαλουρονικό Οξύ παράγεται από τους Ινοβλάστες(=Είδος κυττάρου το οποίο είναι υπεύθυνο για την σύνθεση σημαντικών συστατικών όπως το κολλαγόνο και έχει σημαντικό ρόλο στην επούλωση των πληγών-ουλών). Είναι υδρόφιλο συστατικό και μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του είναι να συγκρατεί μεγάλη ποσότητα νερού(ενα μόριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να συγκρατήσει 18 φορές τον όγκο του σε νερό) με αποτέλεσμα μία ενυδατωμένη επιδερμίδα , λαμπερή και νεανική.


Υαλουρονικό Οξύ, ας γνωρίσουμε τις ιδιότητές του

Μία ακόμα σημαντική λειτουργία του είναι η εξισορρόπηση της υγρασίας του δέρματος χαρίζοντας έτσι σφριγηλότητα.


Πιο αναλυτικά:

  • Ενδυναμώνει το δέρμα
  • Αυξάνει την υδάτωση του
  • Αποκαθιστά τη λάμψη και την απαλότητα του προσώπου
  • Μειώνει τις ριτίδες αποτελεσματικά
  • Διευκολύνει την απορρόφηση άλλων δραστικών ουσιών που περιέχονται συνήθως σε προϊόντα που εφαρμόζονται στο πρόσωπο


   Με την πάροδο των χρόνων η ικανότητα του δέρματος να παράγει υαλουρονικό οξύ μειώνεται και έτσι γίνονται ορατά τα πρώτα σημάδια γήρανσης(ρυτίδες έκφρρασης, χαλάρωση,κ.α.). Τα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ έχουν μία άμεση επίδραση γεμίσματος που είναι παρόμοια με την έννοια των ενέσεων. Διαπερνούν το δέρμα και ενεργούν εσωτερικά λειαίνοντας τις ρυτίδες δινοντάς τους όγκο. Το Υαλουρονικό Οξύ χρησιμοποιείται σε ορούς επανόρθωσης των ρυτίδων και κρέμες για την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Στοχεύει σε όλες τις περιοχές του προσώπου αλλά κυρίως σε σημεία που σχηματίζονται οι ρυτίδες ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ελαστικότητα του δέρματος.


Τέτοια προϊόντα είναι:


1.La Roche Posay Hyalu B5 Serum

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιώ Υαλουρονικό Οξύ; Οφέλη και Προσφορές


Δροσερή , αναζωογονητική υφή gel που «γεμίζει» και επανορθώνει την επιδερμίδα. Περιέχει δύο τύπους καθαρού Υαλουρονικού Οξέος , Βιταμίνη Β5 και Madecassoside.


2.Vichy Mineral 89 Hyaluronic Acid Face Moisturizer


Υαλουρονικό Οξύ και Ιαματικό Νερό από την VICHY


Μοναδικός συνδυασμός Ιαματικού Μεταλλικού νερού σε συνδυασμό με Υαλουρονικό Οξύ φυσικής προέλευσης.

  • Ενισχύει την λειτουργία του επιδερμικού φραγμού απεναντι στις εξωτερικές επιθέσεις όπως ρύπανση, άγχος και κούραση
  • Προσφέρει ενυδάτωση,τόνωση και λάμψη


3.L'oreal Paris Revitalift Laser RenewSerum


Υαλουρονικό Οξύ σε ορό της L'oreal


Oρός για κάθε τύπο επιδερμδας με Υαλουρονικό Οξύ και Proxylane.

  • Διορθώνει τις ρυτίδες
  • Προσφέρει αναδόμηση
  • Συμβάλλει στην ανάπλαση του προσώπου
  • Άμεσα αποτελέσματα




 Όλοι γνωρίζουμε για το Υαλουρονικό Οξύ σε δερμοκαλλυντικά , σε ενέσιμη μορφή και αισθητικές επεμβάσεις καθώς και την συμβολή του γενικότερα στην επιδερμίδα. Γνωρίζουμε όμως το Υαλουρονικό Οξύ ως συμπλήρωμα Διατροφής για τις αρθρώσεις;


  Το Υαλουρονικό Οξύ βρίσκεται στον οργανισμό μας και στις αρθρώσεις του σώματος όπου είναι υπαίτιο για την ρύθμιση, την παραγωγή και την ποιότητα του αρθρικού υγρού . Με το πέρασμα των χρόνων η μειωμένη παραγωγή Υαλουρονικού Οξέος στις αρθρώσεις οδηγεί σε κακή κινητικότητα. Η μορφή Υαλουρονικού οξέος που συναντάμε συχνότερα σε σκευάσματα διατροφής είναι το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους καθώς απορροφάται πιο αποτελεσματικά από το σώμα.


4.Solgar Meta-Flex GlucosamineHyaluronic Acid Chondroitin MSM


Συμπλήρωμα διατροφής με Υαλουρονικό Οξύ για τα οστά


  Συμπλήρωμα διατροφής που παρέχει στήριξη και ενίσχυση της δομής των αρθρώσεων, των χόνδρων και των τενόντων. Είναι ένας συνδυασμός υδροχλωρικής γλουκοζαμίνης, θειϊκής χονδροϊτίνης, υαλουρονικού οξέος και οργανικού θείου. Επιπλέον παρέχει προστασία κατά των κραδασμών , αποκαθιστά τους χόνδρους και παρουσιάζει ήπια αναλγητική δράση.


5.NOW HyaluronicAcid with MSM


Υαλουρονικό Οξύ σε συμπλήρωμα Διατροφής της NOW FOODS



  Σκεύασμα που συμβάλει στην αποκατάσταση των χόνδρων και στην καλή διατήρηση του αρθρικού υγρού. Επίσης με την παρουσία του MSM (φυσική ένωση του θείου) προάγει τους χημικούς δεσμούς που απαιτούνται για το σχηματισμό και την διατήρηση των συνδετικών ιστών.



Αντενδείξεις:

Η λήψη Υαλουρονικού Οξέος θα ήταν καλό να αποφευχθεί από άτομα με νεφρικές και ηπατικές παθήσεις, όπως επίσης τις έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.