Τα έλαια ανήκουν σε μία ομάδα ενώσεων που χαρακτιρίζονται από αδιαλυτότητα στο νερό. Μαζί με τα λίπη συνιστούν τα λιπίδια τα οποία βρίσκονται στον λιπώδη ιστό του δέρματός  μας. Στο συγκεκριμένο άρθρο να αναφερθούμε σε φυτικέλαια καθώς αυτά θα βρείτε σε μεγάλλη μορφή στο εμπόριο. Τα φυτικέλαια φτιάχνονται από σπόρους, καρπούς ή πυρήνες φυτών μέσα από διάφορες εργαστηριακές διαδικασίες. 

Έτσι έχουμε:


1. Αμυγαλέλαιο (Almond Oil)

Το αμυγδαλέλαιο είναι ιδανικό για όλα τα μέρη του σώματος, το πρόσωπο και το τριχωτό. Είναι κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα και ντεμακιγιάζ και μπορεί να απαλύνει την επιδερμίδα σας.


2. Κοκοφοινικέλαιο( Coconut Oil)

Το κοκοφοινικέλαιο ή αλλιώς Έλαιο Καρύδας είναι ιδανικό για πρόσωπο και μαλλιά. Βοηθά τα μαλλιά να καταπολεμήσουν την πιτυρίδα και την ξηροδερμία και βοηθάει στο σώμα για χαλάρωση και ραγάδες.


3. Καστορέλαιο (Castro Oil)

Το καστορέλαιο είναι ιδανικό για πρόσωπο, μαλλιά, φρύδια και βλεφαρίδες. Βοηθάει γενικότερα στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τρίχας και αναπτυσει την τριχοφυΐα. Είναι εξαρετικό για την περιποίηση των αδύναμων νυχιών και μπορεί και αυτό να χρησιμοποιηθεί για ντεμακιγιάζ.


4. Χαμομηλέλαιο (Camomile Oil)

Ιδανικό για πρόσωπο και σώμα καθώς και για την φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος με τάσεις ατοπίας . Βοηθάει ακόμη στην έντονη ξηρότητα και στην αφυδάτωση του δέρματος.


5. Έλαιο Αργκάν  (Argan Oil)

Προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη και προστασία από τους παράγοντες που προκαλούν την γήρανση, πλούσιο σε Βιταμίνη  Ε και λιπαρά οξέα. Τέλος είναι ιδανικό για πολύ ξηρίο ή αφυδατωμένο δέρμα και για εύθραστα νύχια και αδύναμα μαλλιά.


6. Έλαιο Κάναβης ( Hemp Oil)

Ιδανικό και για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά και προσφέρει βαθιά θρέψη και ελαστικότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δέρμα με τάσεις ατοπίας και ακμής.


7. Έλαιο Αρνίκας (Arnica Oil) 

Έλαιο που προέρχεται από την μαργαρίτα Αρνίκα και είναι κατάλληλο για κουρασμένα πόδια ή καταπονεμένο από έντονη δραστηριότητα σώμα. Βοηθάει σε ένα χαλαρωτικό μασάζ για να ανακτήσετε άμεσα την ευεξία σας. Επίσης επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης των επιδερμικών ουλών και μωλώπων.


8. Έλαιο Αβοκάντο(Avocado Oil)

Κατάλληλο για το πρόσωπο και το σώμα πλούσιο με βιταμίνες  Α,D και Ε οι οποίες συμβάλλουν στην θρέψη,σύσφιξη και την ενυδάτωση και παρέχουν φυσική προστασία στις ρυτίδες.


9. Καροτέλαιο (Carrot Oil)

Το καροτέλαιο είναι γνωστό για την προσφορά του στο καλοκαιρινό μαύρισμα καθώς επιταχύνει την διαδικασία μαυρίσματος και ταυτόχρονα προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Τέλος καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πρόσωπο, μαλλιά και σώμα.


10. Δαφνέλαιο(Laurel Oil)

Προσφέρει ενυδάτωση στην τρίχα και αντιμετωπίζει την τριχόπτωση. Το χρησιμοποιείτε τοπικά στα μαλλιά αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο σώμα για ένα ανακουφιστικό μασάζ.


11. Βερυκοκέλαιο(Apricot Oil)

Μαλακτικό και θρεπτικό έλαιο βάσης με μεγάλη περιεκτηκότητα βιταμίνης Α, ιδανικό για πολύ ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πρόσωπο και μαλλιά.


12. Έλαιο Καλεντούλας (Calendula Oil)

Ενυδατικό και μαλακτικό έλαιο που βοηθάει την διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας στο ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε πρόσωπο και μαλλιά.


13. Jojoba Oil

Εξισσοροπεί την λιπαρότητα στο δέρμα και τα μαλλιά και είναι ιδανικό για δέρματα με τάσεις ακμής καθώς και για ντεμακιγιάζ και έχει φυσική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία , κάτι που κρίνεται αναγκαίο για τα ακνεϊκά δέρματα.