Και σε ποιόν δεν αρέσει να γυρνάει από τις διακοπές του μαυρισμένος και λαμπερός; Να περπατάει και να αφήνει πίσω του μία έντονη αίσθηση καλοκαιριού ! Όλοι το θέλουμε... αλλά πως μπορούμε να το πετύχουμε; Η αλήθεια είναι πως αν δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, η διατήρηση του μαυρίσματος μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση.


   Αν είστε από αυτούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν για να διατηρήσουν το μαύρισμά τους, τότε δεν πρέπει να ανησυχείτε γιατί παρακάτω εξηγώ με ακρίβεια τι βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρηθείτε λαμπεροί και καλοκαιρινοί.


Αν δεν έχετε μαυρίσει ακόμα τότε αυτό το άρθρο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει μιας και θα αναλύσω και αυτή την διαδικασία στο τέλος !


Διατηρήστε το μαύρισμά σας:


1.Γυρίστε στο κρύο

Κρύο νερό στο ντους για διατήρηση μαυρίσματος το καλοκαίρι


   Αποφύγετε να κάνετε μπάνια με καυτό νερό. Το καυτό νερό θα ερεθίσει το δέρμα και θα αρχίσει να ξεφλουδίζει. Και όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει μπορείτε να πείτε αντίο στο καλοκαιρινό σας μαύρισμα. Αντί αυτού κάντε μπάνιο με χλιαρό-κρύο νερό για να προστατεύσετε το μαύρισμα. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να λούζεστε με ένα αφρόλουτρο που περιέχει έλαια γιατί αυτά τα αφρόλουτρα δεν κάνουν πάρα πολύ σαπουνάδα και συνεπώς δεν απομακρύνουν το μαύρισμά σας. Ναι και οι πολλές μπουρμπουλήθρες / σαπουνάδες μπορεί να συμβάλλoυν στην απομάκρυνση τουμαυρίσματος.


2.Ενυδατωθείτε καθημερινά

   Το κλειδί για να διατηρήσετε ένα σωστό μαύρισμα είναι η ενυδάτωση. Χρησιμοποιείστε ενυδατικά αφρόλουτρα, έλαια και υαλουρονικές lotion γιατί κυριολεκτικά τρέφουν το δέρμα σας. Θα θέλετε να κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο πριν, κατά την διάρκεια και μετά το μαύρισμα καθώς ο ήλιος το στεγνώνει πολύ εύκολα και γρήγορα.
   Δώστε περισσότερη προσοχή σε σημεία του σώματος όπως τα χέρια, τα πόδια, οι αγκώνες και τα γόνατα καθώς αυτά στεγνώνουν περισσότερο από όλα τα άλλα μέρη του σώματος. Επίσης, μην αγοράσετε κάποιο after-sun προϊόν γιατί αυτά περιέχουν αλκοόλ και μπορούν να “ στραγγίξουν “ το δέρμα σας από κάθε ενυδάτωση. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιείσετε μια ενυδατική σώματος όπως η CeraVe Moisturising Ceam.

Cerave Ενυδατική κρέμα για ξηρές επιδερμίδες για πρόσωπο και σώμα


3.Λάδι σώματος

   Ένα τρικ που θα λατρέψετε είναι το λάδι σώματος. Το ίδιο χρησιμοποιούν και οι celebrities για να δείχνουν λαμπεροί. Μία μικρή ποσότητα στα χέρια και στα πόδια μπορεί πραγματικά να κάνει την διαφορά. Πέρα από την λάμψη που προσφέρει το λάδι, προστατεύει και το μαύρισμά σας από το να εξαφανιστεί. Ένα πολύ καλό λάδι σώματος για να διατηρήσετε το μαύρισμά σας είναι το Carroten Tanning Oil SPF 6.


Carroten Λάδι Μαυρίσματος για βαθύ μαύρισμα και SPF6 με έλαιο καρύδας


4.Μπόλικο αντηλιακό

   Αυτό που δεν θέλετε σίγουρα να πάθετε είναι να καείτε από τον ήλιο. Θα κοκκινίσετε και το δέρμα θα αρχίζει να ξεφλουδίζει. Και ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτούμε από τον ήλιο; Το αντηλιακό φυσικά ! Είτε είστε στην παραλία είτε στην ταράτσα είτε περπατάτε έξω στον ήλιο πρέπει να φορέσετε αντηλιακό. Απλώστε αρκετό σε όλο σας το σώμα και ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάτε το πρόσωπο. Το πρόσωπο είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος πάνω σας οπότε πρέπει σίγουρα να είναι μαυρισμένο.


5.Απολέπιση

   Αν θέλεις το μαύρισμά σου να διατηρηθεί αλλά και να φεύγει σταδιακά (όχι σε κομμάτια ) τότε πρέπει σίγουρα να κάνεις απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα που παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος εμποδίζουν τη λάμψη σας και σίγουρα δεν το θέλετε αυτό. Οπότε το καλύτερο θα ήταν να διώξετε αυτά τα νεκρά κύτταρα με μία απολέπιση. Το καλύτερο με αυτή είναι πως την ίδια στιγμή που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα δεν επηρεάζει καθόλου την μελανίνη του δέρματος, άρα δεν έχετε κάτι να φοβάστε.


6.Καταναλώστε καροτίνη

   Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως μία δίαιτα πλούσια σε καροτίνη μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να φαίνεται πιο μαυρισμένο. Όλα τα λάδια μαυρίσματος περιέχουν καροτίνη. Τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε και περιέχουν καροτίνη είναι η γλυκοπατάτα, τα βερίκοκα, τα μάνγκο και ιδίως τα καρότα.


7.Πιείτε νερό

Το νερό βοηθά να διατηρήσετε το μαύρισμά σας το καλοκαίρι

   Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό ! Το νερό είναι αυτό που θα διατηρήσει στη ζωη τα κύτταρά σας και κυρίως τα μαυρισμένα κύτταρα. Εκτός από αυτό, το νερό θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο και απαλό


8.Φορέστε άσπρα

   Είναι δοκιμασμένο και αποδεδειγμένο πως τα άσπρα ρούχα δίνουν την ψευδαίσθηση ότι φαίνεσαι πιο μαυρισμένος από ότι είσαι. Αν δεν είσαι όσο μαυρισμένος όσο θα ήθελες τότε μία άσπρη μπλούζα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Τώρα που είδαμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε το μαύρισμά μας, ας δούμε πως μπορούμε να πάρουμε αυτή την σκούρα, καλοκαιρινή απόχρωση στο δέρμα μας !


9.Αποφύγετε τα sunbeds

Αποφύγετε το τεχνικό μαύρισμα Solarium για υγεία του δέρματος και καλύτερη διατήρηση

   Πρέπει να ξεκινήσω με αυτό καθώς πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Τα sunbeds δεν δίνουν στο σώμα τη σωστή UV ακτινοβολία. Μας δίνουν την UVA αντί την UVB. Η UVB είναι η βιταμίνη D και μέσω αυτής αποκτάμε το φυσικό και υγιές μαύρισμα. Από την άλλη, η UVA είναι η βλαβερή ακτινοβολία. Ναι δίνει στο δέρμα σας σκούρα απόχρωση αλλά έρευνες έχουν δείξει πως αυτή η ακτινοβολία αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος κατά 75%... αυτό είναι υπερβολικά πολύ. Τα sunbeds θα έπρεπε να έχουν απαγορευτεί εδώ και πολύ καιρό.


10.Χρόνος μαυρίσματος

   Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χρόνο μαυρίσματος. Ο χρόνος μαυρίσματος είναι ο χρόνος στον οποίο μαυρίζετε. Αν ξεπεράσετε αυτόν τον χρόνο τότε σταματάτε να μαυρίζετε και αρχίζετε να καίγεστε από τον ήλιο. Αυτός ο χρόνος είναι συνήθως 2 με 3 ώρες αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλους.


11.Σκιά

   Αν παίρνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια του μαυρίσματος σε μία σκιά, τότε μειώνεται δραστικά ο κίνδυνος να καείτε. Οι ακτινοβολίες δεν γίνονται βλαβερές και το μαύρισμα σας θα φαίνεται πιο λαμπερό και θα κρατήσει περισσότερο.


12.Sun- friendly φαγητά

Sun-Frierndly φαγητά, τα φαγητά που όλοι αγαπήσαμε το καλοκαίρι και διατηρούν το μαύρισμά μας

   Ορισμένα φαγητά μπορούν να αυξήσουν την προστασία του δέρματος από τον ήλιο. Τέτοια φαγητά περιέχουν αντιοξειδωτικά και είναι η ντομάτα και άλλα κόκκινα και πορτοκαλί φρουτα και λαχανικά. Αν η διατροφή σας περιέχει πολλά τέτοια τότε η προστασία του δέρματος από τον ήλιο μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 33%.


13.Ελέγξτε την ώρα

Ο ήλιος είναι πιο καυτός από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, οπότε φροντίστε να είστε πιο προσεκτικοί και να βάζετε περισσότερο αντηλιακό εκείνες τις ώρες.


14.Σωστό αντηλιακό

   Δεν είναι όλα τα αντηλιακά κατάλληλα και αποτελεσματικά. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να ψάχνετε για αντηλιακά που γράφουν πάνω “ broad spectrum (ευρύ πεδίο) “ γιατί αυτά είναι που θα σας προστατεύσουν και από τις UVA και από τις UVB ακτινοβολίες. Επιπλέον, όλα τα αντηλιακά που αγοράζεται πρέπει να έχουν δείκτη προστασίας 30-50 για να είναι αποτελεσματικά. Ένα τέτοιο αντηλιακό είναι το FREZYDERM AC-NORM SUN SCREEN FLUID SPF 50+

Αντηλιακό με χρώμα Frezyderm AcNorm για δέρματα με τάσης ακμής

   Τώρα που ξέρετε και πως να πάρετε αυτό το καλοκαιρινό μαύρισμα, μπορείτε άφοβα να πάτε στην παραλία και να εφαρμόσετε ότι ανέφερα παραπάνω. Σε αυτό το άρθρο μάθατε πως να διατηρήσετε το μαύρισμα σας αλλά και πως να πάρετε μαύρισμα !