Το γνωρίζατε πως το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού; Είναι αυτό

που μας προστατεύει από τα χιλιάδες βακτηρία και τις χιλιάδες ασθένειες που συναντάμε κατά τη

διάρκεια της ημέρας. Για αυτό το δέρμα θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως όλα τα άλλα

όργανα.

   Μπορεί να μας είναι πιο εύκολο να μην περιποιηθούμε το δέρμα μας το βράδυ πριν πέσουμε για

ύπνο αλλά με αυτό τον τρόπο το καταστρέφουμε και οι συνέπειες δεν θα φανούν μέχρι να είναι

πολύ αργά.


Γυναίκα που περιποιείται τον εαυτό της από νεα&rαho;ή ηλικία



Μερικές από αυτές τις συνέπειες μπορεί να είναι :

  • έξαρση και φλεγμονή των πόρων
  • μουντό παρουσιαστικό του δέρματος
  • βαθιές ρυτίδες των χειλιών
  • στεγνό και σκληρό δέρμα
  • νεκρά κύτταρα παραμένουν στο δέρμα
  • ακμή
  • φαγούρα
  • ρυτίδες και πρόωρη γήρανση του δέρματος
  • μείωση του κολλαγόνου

   Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος(Δείτε αναλυτικά για το κολλαγόνο εδώ).  Αυτό σημαίνει πως όσο λιγότερο κολλαγόνο έχει ο οργανισμός μας τόσο περισσότερες ρυτίδες και σημάδια γήρανσης θα εμφανίζονται. Για να μην υπάρχει έλλειψη κολλαγόνου αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιείται κάποια ενυδατική κρέμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχετε λιπαρό δέρμα το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιείτε μια oil-free ενυδατική
όπως η :

FREZYDERM AC-NORM AQUATIC SERUM Ενυδατικός Οil-free ορός προσώπου 50ml

Frezyderm ορός καθαρισμού για δέρματα λιπαρά και με τάσεις ακμής

    Ενυδατικός oil-free ορός για την περιποίηση του υπό φαρμακευτική αγωγή δέρματος. Προσφέρει δυναμική ενυδάτωση, μειώνει τη δερματική δυσανεξία και τις ευαισθησίες και προσδίδει ματ όψη. Είναιιδανικό και ως after-shave gel.

    • Δερματολογικά Ελεγμένο
    • Μη φαγεσωρογόνο
    • Χωρίς parabens


   Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα δυσάρεστα και συνήθως ανεπιθύμητα. Από την άλλη ωστόσο, τι

κερδίζουμε αν περιποιούμαστε καθημερινά το δέρμα μας;

Μερικά από αυτά τα οφέλη αναφέρονται παρακάτω :


  1. Παραμένετε σε καλή κατάσταση : Με ότι περνάει καθημερινά το δέρμα μας φυσικό είναι να μην είναι και στα καλύτερά του, αλλά με μία συνεχή περιποίηση του δέρματος αυτό θα λάμπει και θα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης μπορεί επίσης να αποτρέψει την ακμή καθώς και άλλες μολύνσεις.
  2. Το δέρμα σας θα μοιάζει νεότερο : Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα παράγει κύτταρα όλο και πιο αργά. Μια καλή ρουτίνα περιποίησης θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την παραγωγή νέων. Έτσι θα αποφευχθούν ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης.
  3. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη διόρθωση : Το να αποτρέπετε διάφορα προβλήματα του δέρματος είναι πολύ πιο εύκολο ( και φθηνότερο) από το να προσπαθείτε να τα διορθώσετε όταν ήδη έχουν εμφανιστεί.
  4. Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση : Είναι αλήθεια πως νιώθουμε καλύτερα όταν δείχνουμε καλύτερα γι’ αυτό περιποιηθείτε το δέρμα σας τώρα και ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευχαριστεί.


Τα παραπάνω είναι αποτελέσματα επιθυμητά από κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του, για

να τα πετύχετε ωστόσο πρέπει να ακολουθείτε κάποιες μεθόδους περιποίησης. Μην ανησυχείτε

διότι παρακάτω αναφέρω τις καλύτερες μεθόδους περιποίησης που μπορείτε να εφαρμόσετε για να

έχετε άριστα αποτελέσματα.




1. Καθαριστικό :

Πλύνετε το πρόσωπό σας απαλά με ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για
εσάς. Αν έχετε στεγνό δέρμα, αποφύγετε τα καθαριστικά που περιέχουν αλκοόλ. Έπειτα,
ξεπλύνετε με ζεστό νερό

CeraVe Hydrating Cream to Foam Αφρώδης Κρέμα Καθαρισμού Προσώπου 236ml

Cerave Καθαριστικό Προσώπου για ξηρά δέρματα
Το Cerave Hydrating Cream to Foam Cleanser Αφρώδης Κρέμα Καθαρισμού είναι ένα αποτελεσματικό προϊόν που συνδυάζει όλα όσα χρειάζεστε σε καθαριστικό προσώπου καθώς απομακρύνει το μακιγιάζ και καθαρίζει απαλά αλλά σε βάθος την επιδερμίδα, ενυδατώνοντας την και προστατεύοντας τον επιδερμιδικό φραγμό. Αυτό το αφρώδες καθαριστικό προσώπου αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους ειδικά για το κανονικό έως ξηρό δέρμα και χάρη στην εξειδικευμένη σύνθεσή του μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό κατά το μασάζ σε βρεγμένο δέρμα. Εμπλουτισμένο με 3 απαραίτητα ceramides, αμινoξέα και υαλουρονικό οξύ το Hydrating Cream to Foam.





2. Τόνερ :

Το τόνερ χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό και βοηθάει στο να κάνει το δέρμα απαλό και ήρεμο ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά θρεπτικές ουσίες.





3. Ενυδατική κρέμα :

Ενυδατικές κρέμες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κάθε φορά που πλένετε το προσωπο σας ακόμα και αν έχετε λιπαρό δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήστε μια oil-free ενυδατική.

FREZYDERM MOISTURIZING PLUS CREAM - Ενυδατική Κρέμα Προσώπου και Λαιμού

Frezyderm Ενυδατική Κρέμα Προσώπου  30

Πλούσια και απαλή κρέμα για το πρόσωπο και το λαιμό, που προσφέρει δυναμική και σε βάθος ενυδάτωση στα 3 επίπεδα της επιδερμίδας, χάρη στο σύμπλεγμα 3 τύπων υαλουρονικού οξέος διαφορετικού βάρους και διαδερμικής διαβατότητας, τα φυτικά εκχυλίσματα και τα ενεργά συστατικά σύκου που περιέχει. Μια πραγματική πηγή ενυδάτωσης για τη διψασμένη επιδερμίδα σας που  προστατεύει το DNA του δέρματος από το οξειδωτικό stress.






4. Απολέπιση :

Η απολέπιση δεν είναι υποχρεωτική. Μια τέτοια κρέμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό αλλά πριν από την ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε τέτοιες κρέμες το πολύ 2 φορές την εβδομάδα.


FREZYDERM FACIAL SCRUB - Απολέπιση Προσώπου 100m


Frezyderm Facial Scrub για απολέπιση προσώπου και λιπαρές επιδερμίδες

Απαλό και δροσερό gel που απομακρύνει τα νεκρά κερατινοκύτταρα. Οι κόκκοι Jojoba που περιέχει έχουν ένα καινοτόμο περίβλημα πολυαιθυλενίου που τους προσδίδει ένα απόλυτα σφαιρικό σχήμα, έτσι ώστε να μην τραυματίζεται από τις αιχμές των κόκκων ακόμη και η αφυδατωμένη και ευαίσθητηεπιδερμίδα.






   Για να κατανοήσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης και για να μπορέσουμε να λύσουμε τυχόν προβλήματα, θα πρέπει να δούμε αναλυτικά τι ακριβώς συμβαίνει στο δέρμα μας κάθε μέρα.

Όταν ξυπνάτε

Το καλύτερο θα ήταν να έχετε κοιμηθεί για περίπου 7- 8 ώρες και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου το δέρμα “αναγεννιέται“. Όταν κοιμάστε όλα τα κύτταρα εισέρχονται στην φάση της “επισκευής” ή και της “αναδόμησης”. Επιπλέον,καθώς κοιμάστε το δέρμα μας έχει την μεγαλύτερη απώλεια νερού από κάθε άλλη ώρα της ημέρας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Η καλύτερη λύση σε αυτό είναι να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα πριν κοιμηθείτε και να πίνετε ένα ποτήρι νερό.

Λίγο αργότερα

Αφού έχετε φάει κάτι και έχετε πιει τον καφέ σας τώρα θα μπορούσατε να κάνετε ένα μπάνιο.
Προσοχή όμως γιατί το μπάνιο θα πρέπει να είναι με χλιαρό νερό καθώς το ζεστό αποστραγγίζει την ενυδάτωση από το δέρμα σας ακόμα και αν ακριβώς μετά το μπάνιο βάλετε ενυδατική. Αμέσως μετά το μπάνιο σας χρησιμοποιείστε μια ενυδατική, το χλιαρό νερό την απορροφά καλύτερα και την διατηρεί για περισσότερο χρόνο.

Πριν βγείτε έξω

Αν ετοιμάζεστε να βγείτε έξω να θυμάστε πάντα πως οι ακτινοβολίες του ήλιου καθώς και το πιθανόν μολυσμένο περιβάλλον βλάπτουν το δέρμα σας. Εδώ θα χρησίμευε η βιταμίνη C γιατί είναι γεμάτη από αντιοξειδωτικά που το δέρμα σας χρειάζεται απεγνωσμένα. Και πάνω από όλα μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αντηλιακό !

Πριν φάτε μεσημεριανό

Αν ετοιμάζεστε να φάτε μεσημεριανό ή αν είστε κοντά στην ώρα του μεσημεριανού τότε είναι η ώρα να χρησιμοποιήσετε κάποιο μαντηλάκι προσώπου για να σκουπίσετε το πρόσωπό σας σε περίπτωση που το νιώθετε πολύ λιπαρό. Αν από την άλλη το νιώθετε πολύ στεγνό βάλτε λίγο από την ενυδατική σας κρέμα.

Το δείπνο

Η διατήρηση ενός υγιούς δέρματος δεν εξαρτάται μόνο από τα προϊόντα περιποίησης αλλά και από τα φαγητά που καταναλώνουμε. Το βραδινό σας θα πρέπει να περιέχει πολλά δροσερά φρούτα και λαχανικά όπως καρπούζι, μήλα και αγγούρια για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Πριν κοιμηθείτε

Μπορεί να είναι δελεαστικό να πέσετε για ύπνο χωρίς να ακολουθήσετε την ρουτίνα περιποίησης σας αλλά είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε σωστά την μέρα σας. Αφαιρέστε το make-up σας, πλύνετε το πρόσωπό σας με κάποιο καθαριστικό και χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα όπως ακμή τότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε και την θεραπεία που σύστησε ο δερματολογος σας. Τέλος, μην ξεχάσετε να πιείτε αυτό το ποτήρι με νερό που ανέφερα προηγουμένως.




Tips για όλα τα είδη δέρματος :

  • Μείνετε ενυδατωμένοι
  • Αλλάζετε τις μαξιλαροθήκες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
  • Πλύνετε ή τυλίξτε τα μαλλιά πριν από το κρεβάτι
  • Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα και εφαρμόστε 15 λεπτά πριν βγείτε



Τι να αποφύγετε :

  • Αποφύγετε κακής ποιότητας προϊόντα γιατί μπορεί να προκαλέσουν :
  • Μη ικανοποιητικά αποτελέσματα
  • Μολύνσεις
  • Αλλεργικές αντιδράσεις όπως εξανθήματα
  • Άλλα προβλήματα όπως απόφραξη των πόρων, εξάρσεις κ.α.


Αποφύγετε DIYs που βρίσκετε online και περιλαμβάνουν προϊόντα όπως :
1.Χυμό λεμονιού
2.Μαγειρική σόδα
3.Σκόρδο
4.Οδοντόκρεμα
5.Ζάχαρη
6.Βιταμίνη Ε

   

Selfcare-Skincare



    Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κανένα προϊόν σε κανένα ράφι δεν θα σας δώσει υπέροχο,
λαμπερό δέρμα εάν δεν το φροντίσετε από μέσα προς τα έξω. Όπως και το υπόλοιπο σώμα, το
δέρμα σας δεν θα είναι το καλύτερο αν δεν έχετε αρκετό ύπνο, αν δεν διαχειρίζεστε το άγχος σας
και αν δεν έχετε μια υγιεινή διατροφή.